Food Forest

De vzw Leefmilieu van Roeselare, waar Tuinhier Roeselare lid van is, nodigt u graag uit op woensdag 19 oktober voor de voorstelling van de film

‘Foodforest – A Documentary

Louis De Jaeger, medestichter van het Food Forest Institute, is de grote inspirator van deze film en neemt u deze avond persoonlijk mee in het verhaal van voedselbossen.

De film behaalde internationaal al verschillende nominaties. Het is een feel-good documentaire die voedselbospioniers in ons land hun verhaal laat brengen. Zo willen we het concept ‘voedselbos’ op een aangename en toegankelijke wijze verduidelijken.


Wij nodigen u graag uit om deze vorm van voedselproductie te leren kennen om zo, als Stad van de Smaak en centrum van land- en tuinbouw, een extra wapen in deze klimaatstrijd te werpen.


Het Belgische Food Forest Instituut heeft als doel om te onderzoeken hoe voedselbossen te verzoenen zijn met de landbouw in België, waar voedselproductie op de eerste plaats komt en hoe je hier een leefbaar inkomen uit kunt halen.

De vzw Leefmilieu Roeselare wil mee op lokaal vlak het debat openen over mozaïeklandschappen, voedselbossen op grote en kleine schaal, permacultuur en agro-ecologie. Zij reikt de hand naar de landbouwers die het almaar moeilijker krijgen.
Ook bij de particulier, met een kleine tuin, kan het concept -beperkt- worden toegepast.Praktisch

Waar: Zaal Zilverlink, Meensesteenweg 412, Roeselare

Wanneer: woensdag 19 oktober om 19.00u. Deuren open om 18.30u

Organisator: vzw Leefmilieu Roeselare in samenwerking met Natuurpunt Mandelstreke, TuinHier Roeselare en vzw Meer Bomen In Roeselare

Toegang: 5 euro, consumptiebon inbegrepen, te betalen aan de ingang

Info: Lemey Geert – 0473/64.20.22- geert.lemey@telenet.be